52. El Olor de la Libertad.

“Se abre el telón y finalmente puede ver las caras de los asistentes a su última función. Expresiones de odio, dolor, repugnancia, curiosidad e indiferencia entre los asistentes al macabro espectáculo. Veinte años de cautiverio llegan a su fin. Siente su cuerpo amarrado al sillón. Inspira profundamente y mientras empieza a desvanecerse descubre que la anhelada libertad huele a almendras amargas.”

(61 palabras)


www.flickr.com/photos/1flatworld/6790474040






Esta palabrafía es un canto a la libertad. Todos anhelamos sentirnos libres. Incluso el reo condenado a muerte le dedica su último pensamiento cuando el gas tóxico inunda sus pulmones y sus ojos se cierran para siempre.


Requiem: Lacrimosa KV 626 by Wolfgang Amadeus Mozart on Grooveshark

8 comentarios:

  1. Olga Esparch23:29

    Aquesta paraula m'ha evocat a la filosofia, i com a través de la història humana desde Plató fins a Rémi Brague (article sobre la llibertat avui a la Contra de la Vanguardia), l'home a intentat donar sentit a aquesta gran paraula i a entendre que significa per cadascú.......inacabable el que s'ha escrit sobre ella

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies pel comentari Olga. Miraré de recuperar aquest article de la Vanguardia d'ahir. Efectivament l'ésser humà busca desperadament la llibertat i no descansem fins haver-la trobada.

      Eliminar
  2. La llibertat crec que te tants i tants significats...tants com sentiments pot sentir una persona. .
    Llegint el text,el primer que m'ha vingut al cap, es pensar que moltes vegades desitgem coses, situacions. . Etc. .que creiem ens donarien la sensació de llibertat, però sovint, la desitjada llibertat no arriba. .o no del tot.
    Jo crec que la vertadera llibertat només és pot aconseguir d'una forma, arribant a tenir Pau amb tu mateix. .
    Això és per a mi la llibertat. .



    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola MoniKbuto! Estic d'acord amb tú amb la idea de que la llibertat significa una cosa diferent per a cada persona: Desde lliurar-se d'una persona o feina tòxica, aconseguir el màxim creixement personal o fins i tot acabar amb una vida plena de patiment. El que sí que etpuc dir és que la llibertat (juntament amb la seguretat i el benestar) son els tres valors més importants per la majoria de les persones. Per això convé no tenir-los desatesos. Gràcies per participar.

      Eliminar
  3. Anónimo21:22

    Tots naixem lliures...el tema és k ho oblidem.

    ResponderEliminar
  4. I potser ho tornem a recordar quan ja és massa tard i la nostra vida arriba al seu final. Gràcies per col.laborar.

    ResponderEliminar
  5. Sempre m'he sentit com una oreneta.
    I crec QL mòdus vivendi que impera en la nostra societat ens fa oblidar quina és la nostra essència.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No podem renunciar a cap dels valors que son importants per nosaltres. Si ho fem, la nostra vida queda buida i sense sentit. Gràcies Gourmenderies per participar al bloc. Fins aviat!

      Eliminar